Chevrolet Spark Club


Chevrolet Spark Info


Pridať na Facebook

www.autoradia.sk


(c) Daewoo Leganza Club
Webdesign: eMKa Slovensko

Chevrolet Spark Club » Články


Chevrolet Spark nahrádza Daewoo Matiz

Ešte pod značkou Daewoo zažíval Matiz vrchol svojej slávy a úspechov. Malé, lacné, praktické a získalo si 630 tisíc zákazníkov po celej Európe. V taliansku sme sa zoznámili s novou generáciou, s novým názvom Chevrolet Spark.

Prvé náznaky novej generácie avizovala už štúdia Chevroletu M3X z Paríža. Bola natoľko podobná súčasnému Matizu, akoby šlo iba o nejaký tuning a bolo jasné, že veľké zmeny sa konať nebudú. Nový Matiz, čiže Chevy Spark má takmer rovnaké telesné proporcie ako súčasník. Dĺžka približne 3,5 m, dĺžka 1,5 m a šírka 1,5 m. Schopnosti na ceste zjavne ostanú po starom a diktovať ich bude pomer šírky a výšky približne 1:1.

O úspech sa však Chevrolet Spark báť rozhodne nemusí. Minulý rok sa v európskych predajných štatistikách umiestnil Matiz na druhom mieste s počtom 58 tisíc predaných kusov, čo sú vzhľadom na jeho vek mimoriadne pozitívne čísla. Zmenu mena si vyžiadala súbežná produkcia starej a novej generácie, pričom stará generácia sa bude predávať na niektorých trhoch pod klasickým názvom Daewoo Matiz.

Celý článok si môžete pozrieť tu: autoweb.pravda.sk