Chevrolet Spark Club


Chevrolet Spark Info


Pridať na Facebook

www.autoradia.sk


(c) Daewoo Leganza Club
Webdesign: eMKa Slovensko

Chevrolet Spark Club » Články


Chevrolet Spark - Junior dospieva

Úspešné vozidlo z kategórie najmenších sa dočkalo svojej generačnej premeny. Kompaktné rozmery s novšími technológiami a celkom novým menom.

Matiz sa prvýkrát na trhu objavil v roku 1998 a do dnešných dní sa ich predalo viac ako 1 300 000 kusov vo vyše siedmych desiatkach krajín celého sveta. V samotnej Európe sa ich predalo asi 630 000. Jeho úspešnosť sa odrazila aj v pokračovaní výroby po prevzatí automobilky Daewoo pod krídla koncernu General Motors.

Keďže sa v niektorých východoeurópskych a stredoázijských krajinách ešte stále vyrába pôvodná verzia Matizu, rozhodol sa GM na tomto teritóriu predísť nezrovnalostiam a modelu pridelil nové meno Spark. Spark nastupuje do segmentu, ktorý si v roku 2003 pripísal 5 percentný podiel na automobilovom trhu západnej a strednej Európy. V roku 2004 tento segment posilnil na 5,5 %, z čoho patrilo 10 % Matizu, čo ho radilo na druhé miesto za najúspešnejší model segmentu A, Fiat Panda.

Tento rastový trend sa evidentne nezastavuje a na jeho vlne by sa mohol zviesť aj nový Spark, ktorý sme mali možnosť bližšie spoznať na jazdnej prezentácii v Taliansku. Na prvý pohľad je Spark dospelejším vozidlom, ktoré už nevyzerá ako malá hračka.

Celý článok si môžete pozrieť tu: automix.centrum­.sk