Chevrolet Spark Club


Chevrolet Spark Info


Pridať na Facebook

www.autoradia.sk


(c) Daewoo Leganza Club
Webdesign: eMKa Slovensko

Chevrolet Spark Club » Články


Jiskra od Chevroletu - Spark

Hlavní novinkou na stánku Chevroletu na červnovém mezinárodním autosalonu v Brně bude druhá generace minivozu Matiz, přejmenovaná na Spark. V překladu ho nejvýstižněji charakterizuje slovo jiskra. S touto novinkou jsem se mohl seznámit při prezentaci v italské Perugii.

23. 5. 2005 12:49 – PERUGIA
Ale nejprve: proč změna názvu? Cílem bylo zřetelně oddělit tuto novinku od dosavadní výroby modelů Daewoo Matiz, které dále sjíždějí v původním provedení z linek v Polsku, Rumunsku, Uzbekistánu a na Ukrajině. Tato produkce totiž nepatří pod koncern General Motors. Pod jeho křídla se totiž dostala jen jihokorejská část automobilky Daewoo a produkty z ní vycházející nesou označení jedné z jeho značek – Chevroletu.

Matiz si od jeho premiéry v roce 1998 až do konce minulého roku pořídilo 1 300 000 zájemců. Z toho připadlo na Evropany 630 000 kusů. O tom, že se matiz stal vpravdě ženským autem, svědčí skutečnost, že na starém kontinentě tvořily 66 procent zákazníků ženy. A přibližně polovina odbytu potvrdila, že se matiz stal druhým autem v rodině.

Celý článok si môžete pozrieť tu: http://www.no­vinky.cz/…u-spark.html