Chevrolet Spark Club


Chevrolet Spark Info


Pridať na Facebook

www.autoradia.sk


(c) Daewoo Leganza Club
Webdesign: eMKa Slovensko

Chevrolet Spark Club » Články


Jak mě (ne)překvapil SPARK

Napísal Loobo

Musím se přiznat, že už od zveřejnění prvních fotografií se mi Spark moc líbil. Desingově si myslím, že je moc povedený. Hlavně robusní přední maska, která dostala agresivnější výraz díky výrazným prolisům a originálně tvarovaným světlům. Boční linie je výrazná a podtrhuje dynamiku vozu. Na zadní části se mi nejvíc líbí světla, jinak se mi zdá trochu ošizená a nekontrastující s mohutným předkem. V popisu nebudu dál pokračovat, bylo by to nošením dříví do lesa ( kdo měl zájem jistě si přečetl obsáhlý Ondrasuv článek).

http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…
http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…
http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…
http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…
http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…
http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…

Domluvil jsem si zkušební jízdu v Srba servis Jíloviště, kde zavedli Chevy poměrně nedávno a teď dokonce rozšiřujou autosalon pro Saab. Mimochodem kdyby někoho nebavila jeho současná práce tak hledají prodejce Chevy Wink ( měl jsem zájem jako brigádu, ale oni chtějí jen na plný úvazek)

Zpátky k autu. Hned jak jsem přijel před autosalon tak jsem ho uviděl. Novotou zářící Spark SE Elite 1.0 v barvě 12U Ocean blue (nemáš ji náhodou taky Tomáši Laughing )
K barvě pěkně ladily modré potahy, budíky a výplně dveří. Auto působilo jako celek velmi elegantně. Ještě nějaký větší elektrony, kapku snížit a bylo by to dokonalý Very Happy

Hned po usednutí mě překvapila velmi mohutná palubní deska, zvlášť na tak malý auto. Tolik diskutované a mnohými proklínané budíky veprostřed mi vůbec nevadily a rychle jsem si zvykl. Možná pro to že na tachometr moc nekoukám. Jen bych opravdu přesunul otáčkoměr blíže k řidiči jak už říkal Ondras. Všechny ovládací prvky byly přehledně rozmístěné a v dosahu, jen mi ovládání ventilace přišlo trochu moc dole. Na druhou stranu se mi líbilo množství odkládacích kapes, přihrádky na mince a otvor na kreditu (tu si tam určitě dám a ukradnou mi jí i s autem). Nebo je to snad na nějaké parkovací karty?

A co za jízdy?
První mě zklamalo, že testovací auto mělo najeto jen 850km. Motor byl VELMI syrový a neochotně se šel za plynem a nerad se nechával vytáčet. Přišlo mi že při průjezdu známými místy byl línější než moje (teď už zajetá) osmistovka. Třeba se mi to jen zdálo a když se dobře zajede, tak by to mělo být v pohodě. Odhlučnění fajnový, nezaznamenal jsem ani aerodynamický hluk cca. při 140km/h. Velmi mě taky potěšilo že zmizely vibrace při volnoběhu.

Podvozek nemůžu za tu necelou hoďku jízdy objektivně hodnotit. Zdálo se mi, že naklánění v zatáčkách je o něco menší a celková stabilita se zvětšila. S laděním podvozku si asi dali práci, myslím že už se toho moc u malého auta s malým rozvorem nedá vymyslet. Sice jsem nejel vzadu, ale neslyšel jsem odtamtud žádné rány a zadek seděl jak přibytý (aby ne). Celkově mě ale přišlo že všechno šlo až moc lehce ( spojka, řízení i řazení), zkrátka přesně pro dámy. U řazení je to fajn ale trochu tvrdší řízení by to sneslo.

Když jsem se vraceli k autosalonu a jeli jsme už po příjezdové cestě tak jsem měli menší kolizi. Najednou před námi zastavila velká dodávka a začala zničeho nic rychle couvat, stáli jsem těsně tak jsem nestačil zareagovat a nacouvala “koulí” do milého Sparka. Ještě že tam ta koule byla, promáčkla nám jen trochu SPZ.

http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…
http://www.da­ewooclub.com/al­bum_pic.php?…

Mohlo to dopadnou hůř, ale Spark má přece 4km (nebo 4 mílové??) nárazníky tak to ustál v pohodě. Seběhl se celý autosalón a v tom zmatku jsem nestačil pak udělat ani moc fotek. Byl jsem tedy účastníkem jedné z prvních kolizí Sparku, možná úplně první. Snad jich nebude moc…

Díky všem, co to dočetli až sem Laughing
Přece jenom to byla moje prvotina, dotazy a připomínky vítány

Diskusia tu: http://www.da­ewooclub.com/vi­ewtopic.php?…