Chevrolet Spark Club


Chevrolet Spark Info


Pridať na Facebook

www.autoradia.sk


(c) Daewoo Leganza Club
Webdesign: eMKa Slovensko

Chevrolet Spark Club » Články


Autosalón Detroit: Chevrolet ukázal nový Spark

DETROIT, BRATISLAVA. Na verejnosť zatiaľ prenikla iba jediná snímka nového modelu. Je ale jasné, že novinka vychádza zo štúdie Chevrolet Beat, prvýkrát predstavenej na newyorskom autosalóne v roku 2007. Spoločne s ňou vtedy uviedli aj ďalšie dva koncepty (Groove a Trax). Verejnosť prostredníctvom hlasovania na internete z nich mala možnosť vybrať jeden, ktorý by v ponuke značky Chevrolet určite nemal chýbať. Vyhral Beat a z neho následne vznikol nový Spark. Oficiálne ho predstavia v najbližších hodinách.

Podobný pôvodnému prototypu

Dizajnéri chvályhodne preniesli množstvo prvkov konceptu na sériový model. Takmer identické sú najmä predné časti oboch vozidiel. Vzadu v porovnaní so štúdiou Beat pribudol jeden pár dverí. Kľučky zadných dverí štylisti vtipne ukryli do C-stĺpikov. Nový Spark by mal byť výrazne väčší ako jeho predchodca, aby rozmermi „dobehol" najnovších konkurentov v segmente miniáut.

Výrobca odhalí všetky podrobnosti týkajúce sa novinky až počas svetovej premiéry. Prvé informácie ale hovoria, že ponuka motorov pre Spark obsahuje dva zážihové agregáty s objemom 1,2 l. V slabšej verzii pôjde o atmosférický motor, výkonnejší Spark dostane preplňovanie turbodúchadlom.

Viac na http://auto.sme­.sk/